Kış çayı

KIŞ ÇAYI Havalar çok değişken tam nezle, grip ve soğukalgınlığı gibi Hastalıkların çok görüldüğü bir dönemde Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bir kış Çayı tarifi veriyorum. Bana göre kışa en yakışan çayların içinde hep bi zencefil Olmalı. Öksürüğe karşıda önerdiğim zencefil mutlaka taze olarak çayda yer almalıdır. 1 litre su 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş) Yarım…

Yeni yıldan beklentilerimiz dileklerimiz…

İLK DİLEĞİM SAĞLIK…. Yeni yılda kendimizi daha iyi hissetmek daha sağlıklı bir yıla girmek kendi elimizdedir. Yeni yılın ilk gününde besinlerin çok çeşitli ve miktar olarak fazla karıştırılması sonucu gıda zehirlenmesi yaşanabilir. Bu yüzden aşırıya kaçmadan besin tüketimi yapılmalıdır. 31 Aralık Günü Akşam yemeğinizi önceden planlayıp alınacaklar listesi ile alışveriş yapınız. Menünüzün gereğinden fazla abartılı…

ORUÇ TUTANLAR NEDEN KİLO ALIR ?

  Sağlıklı ve ideal kilonuz “0 beden” değildir. Bu nedenle vücut yapınıza uygun olan ideal kilonuzun ne olduğunu bir diyetisyenden yardım alarak öğrenin. Tanıdıklarınızın diyetisyene giderek aldığı önerilerin aynısını uygulamaya kalkmayın. Çünkü diyet herkesin yeme alışkanlıklarına, sağlık durumuna, vücut ölçülerine ve yaşama biçimine göre değişir (arkadaş vasıtası ile fotokopi yolu ile elde edilen diyetler hiçbir…

Kurban bayramında da diyet mi olur diyorsanız nelere dikkat etmeniz gerektiğine bir bakın derim :)

KURBAN BAYRAMI BESLENME ÖNERİLERİ VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Bayramlar bizleri tüm akrabalarımız ile kucaklaştıran sevgi dolu coşkulu bir o kadarda bizleri heyecanlandıran günlerimizdir… Tüm ailenin bir araya geldiği kahvaltı sofralarında ise ağır, kızartılmış hamur işleri, yağlı pastane ürünleri, bal, kaymak, sucuk ve salamlı omletlerin yer aldığı kahvaltı menülerinden uzak durulmalı; sofrada peynir çeşitleri, bol…

IŞKIN (RHEUM RİBES L.)

IŞKIN (RHEUM RİBES L.)   Doğu Anadolu Bölgesinin sıkça tükettiği bitki çeşidi olan Işkın (Rheum Ribes L. ) . Bu bitkiye yöre halkı muz gibi soyularak yenilmesinden dolayı yayla muzu demişlerdir. Bitkinin mevsimi, yaprak sapları ve gövdesi yıl içinde değişen sıcaklıklara ve yetiştiği yükseltiye göre Nisan, Mayıs ve Haziranın ilk yarısında tomurcuk dönemini geçmeden toplanıp…

Diyet yaparken yapmış olduğumuz hatalar…

Neler yapmalıyız ?  Nelere dikkat etmeliyiz ?   Diyet yaparken dikkat etmemiz gerekenler öncelikle günlük yaşantımızda oluşturduğumuz alışkanlıklarımıza yenilikler getirmekle başlamalıyız. Örneğin her gün düzensiz bir yeme biçimi yerine öğünlerimizi atlamadan yemek gibi bu öğününüz küçük bir tost yanında 1 ayran ile de olabilir ya da 1 tabak etli sebzeli yemek yanında yoğurt ile de…

Sağlıklı bir yaşam için hangi maddelere dikkat etmeliyiz?

GENEL SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ   Diyetinizin yeterli ve dengeli olabilmesi için yiyeceklerinizi belirli                                                           miktarlarda ve öğünlerde her zaman aynı saatte yemeye çalışınız. Öğün atlamayınız. Sabah uyandığınızda kahvaltıdan önce 1 su bardağı su içerek güne başlamaya çalışınız. Uyandıktan 1 saat içinde kahvaltı yapmaya özen gösteriniz. Haftada en az 1-2 kez balık (ızgara, buğulama) tercih ediniz. Yemeklerinizi…